Tämän marmeladin tein erinäisistä marjasaaliiden lopuista sekä pakastimesta löytyneistä "ylivuotisista" marjoista. Tällä perusreseptillä voi tehdä hilloa oikeastaan mistä marjoista tahansa, mutta kovakuoriset marjat kannattaa laittaa kattilaan ennen mansikoita tai muita pehmeitä marjoja.
MarjaMarmeladi
1 kg marjoja
1 pkt Hillo- marmeladisokeria
- Hilloon tarvitaan 1kg marjoja. Tällä kertaa käytin karviaismarjoja, puna- ja mustaherukoita sekä mansikoita. Laita karviaismarjat ja sokeri sekä tilkka vettä kattilaan.
- Keitä alhaisella lämmöllä kunnes karviaiset ovat hiukan pehmenneet, lisää muut marjat ja keitä n. 10-15 minuuttia kunnes marjat ovat
mehustuneet ja hillon koostumus (kokonaisia/muussaantuneita marjoja) on
mielestäsi sopiva. Kuori mahdollinen vaahto pois.
- Purkita kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä, avattu purkki
jääkaapissa. Tarkempi keittoohje Dansukkerin Hillo-marmeladisokeripurkin
kyljessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti