sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Palak paneer

Intialaiset ja nepalilailaiset ravintolat tarjoilevat herkullisia juustoannoksia, usein juuri palak paneeria. Uusimmassa Glorian ruoka ja viini -lehdessä oli ravintola Samratin palak paneer ohje ja sitä pitikin sitten heti kokeilla. En ole ihan vakuuttunut siitä onnistuinko annoksessa, eli oliko se sellaista kuin piti, mutta ihan hyvää tämäkin oli. Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä erilaista juustoa ja pilkon pinaatin pienemmäksi.

Palak paneer
n. 200g tuoretta pinaattia
250g kotijuustoa
1 pieni sipuli
25g voita
2 rkl raastettua inkivääriä
1/4 tl chilijauhetta
2rkl murskattua tomaattia
2rkl kermaa
1/2 tl suolaa

- Ryöppää pinaatti keittämällä sitä väljässä vedessä pari minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmässä vedessä. Puserra ryöpätyt lehdet nyytiksi leikkuulaudalle ja hienonna.
- Paloittele kotijuusto. Kuori ja hienonna sipuli.
- Sulata voi paistinpannussa. Kuullota sipuli. Lisää inkivääri ja chilijauhe. Kuumenna hetki ja lisää pinaatti. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kosteus haihtuu (10-15 min).
- Lisää kotijuusto, tomaatti ja kerma. Sekoita varovasti ja kuumenna 5 minuuttia. Mausta suolalla.
- Tarjoa riisin ja vaikka naanleivän kanssa.

Huomioita
- Käytin Valion Kotijuusto nimikkeellä myytävää juustoa. Tämä valinta ei ehkä ollut paras mahdollinen, sillä juusto ei mielestäni ollut koostumukseltaan sellaista kuin pitäisi.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hyvältä, kerro jos löydät täydellisen kotijuuston!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kokeilla uudestaan. Ja vaikka tehdä itse se juusto. Joskus törmäsin intialaisen kotijuuston ohjeeseen...

      Poista