Suklaakaurapikkuleivät (kuvassa myös kaurapikkuleivät) |
Suklaakaurapikkuleivät
3/4 cup voita tai margariinia
3/4 cup sokeria
1 kananmuna
1,5 cup vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
0,5 cup kaurahiutaleita
n. 70g tummaa suklaata (puolikas Pandan levy)
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot (vehnä ja kaakao), suola ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää rouhittu suklaa ja kaurahiutaleet ja sekoita sen verran että ainekset sekoittuvat ja muodostavat taikinan.
- Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Pyöritä taikinasta pienehköjä palloja, asettele pellille ja paina litteäksi (noin 0,5cm) jauhoihin kastetun lasin pohjan avulla. Pikkuleivät eivät leviä paljoa, eli ei tarvitse jättää kovin suuria välejä.
- Paista noin 10 minuuttia, eli kunnes pikkuleivät ovat kypsiä. Paistoaika riippuu paljon siitä kuinka isoja pikkuleipiä teet ja kuinka paksuksi ne jätät.
Herkullisen näköisiä keksejä. :)
VastaaPoistaJa herkullisia olivatkin. Ehkä liiankin :)
Poista