(Kuva: S.Kärki) |
Valkosuklaa pannacotta
2 dl kermaa
1 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
100g valkosuklaata
4 liivatelehteä
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kaada maito ja kerma kattilaan, lisää vaniljatanko ja kuumenna. Poista vaniljatanko, raavi terävällä veitsellä siemenet ja lisää ne kerma-maitoseokseen. Nosta kattila liedeltä.
- Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan kerma-valkosuklaaseokseen. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet.
- Siivilöi ja kaada vuokiin jähmettymään.
Huomioita
- Liivatteen määrää voi surutta vähentää. Kokeilen itse seuraavalla kerralla kahdella tai kolmella liivatelehdellä ja katson millaiseksi rakenne silloin muuttuu.
Onpa herkullisen kuuloista. Itse en ole pannacottaa tehnyt, mutta olen maistanut ja se oli tosi hyvää. Tuokin on aivan varmasti. :)
VastaaPoistaMaku oli kyllä mitä mainioin, mutta rakenne oli mielestäni liian tiivis. Mutta tekemällä oppii. Seuraava pannavotta on toivottavasti vielä tätäkin parempaa.
Poista