keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Valkosuklaa pannacotta

(Kuva: S.Kärki)
Pannacotta (eli keitetty kerma) on herkullista. Päädyin kokeilemaan tätä helpolta ja herkulliselta vaikuttavaa ohjetta. Helppo pannacottien valmistus olikin, mutta rakenteesta tuli aivan liian kiinteä ja jopa kumimainen eikä jälkiruokaa saanut kumottua kauniisti lautaselle. Maussa ei onneksi kuitenkaan ollut mitään valittamista. Nautimme hyvän makuiset pannacotat Kirchissä marinoitujen kirsikoiden kera.

Valkosuklaa pannacotta
2 dl kermaa
1 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
100g valkosuklaata
4 liivatelehteä

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kaada maito ja kerma kattilaan, lisää vaniljatanko ja kuumenna. Poista vaniljatanko, raavi terävällä veitsellä siemenet ja lisää ne kerma-maitoseokseen. Nosta kattila liedeltä.
- Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan kerma-valkosuklaaseokseen. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet.
- Siivilöi ja kaada vuokiin jähmettymään.

Huomioita
- Liivatteen määrää voi surutta vähentää. Kokeilen itse seuraavalla kerralla kahdella tai kolmella liivatelehdellä ja katson millaiseksi rakenne silloin muuttuu.

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen kuuloista. Itse en ole pannacottaa tehnyt, mutta olen maistanut ja se oli tosi hyvää. Tuokin on aivan varmasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli kyllä mitä mainioin, mutta rakenne oli mielestäni liian tiivis. Mutta tekemällä oppii. Seuraava pannavotta on toivottavasti vielä tätäkin parempaa.

      Poista