Hopeatoffee-tikkarit |
Hopeatoffee-tikkarit
150 g Hopeatoffee-karkkeja
¾ dl kermaa
1 pkt (à 195 g) Muro-keksejä
sokerikuorrutetta
hopeista strösseliä
- Laita Hopeatoffeet ja kerma kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan.
- Hienonna keksit tehosekoittimella. Lisää lakritsikastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.
- Jähmetä lakritsimassa jääkaapissa, kunnes siitä on helppo muovailla palloja. Pyörittele pallot ja nosta ne jääkaappiin takaisin jähmettymään.
-Kasta tikku sokerikuorrutteeseen ja työnnä tikku pallon sisään. Kasta pallon päällisosa sokerikuorrutteeseen ja tasoita tarvittaessa sormella. Upota hopeaströsselin sekaan.
- Laita tikut pystyyn sokerilla täytettyyn astiaan. Kun sokerikuorrute on kuivunut, tikkarit voi laittaa myös rasiaan. Säilytä jääkaapissa.
Huomioita
- Tikkarit jakoivat mielipiteitä aika vahvasti. Toiset tykkäsivät ja toiset eivät niinkään.
- Tikkarit näyttävät hauskoilta ja niitä oli helppo tehdä, mutta lopputuloksena oli hopeatoffeeta jossa oli epämääräinen suutuntuma (keksimurujen rakenne ei mielestäni sopinut hopeatoffeen makuun).
Herkullisen kuuloisia. Täytynee itsekkin testata. =)
VastaaPoistaHauskoja oli tehdä ja ihan hyviäkin. Eli siitä vaan kokeilemaan.
Poista