(Kuva: S.Kärki) |
Kaura-hunajaleipä
3 dl grahamjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
1,25 tl suolaa
Reilu 2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
3/4 dl oliiviöljyä
3/4 dl juoksevaa hunajaa
1,75 dl maitoa
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jos käytät muuta kuin silikonivuokaa niin voitele se tai vuoraa leivinpaperilla.
- Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola.
- Sekoita toisessa kulhossa haarukalla sekaisin reilu 2dl kaurahiutaleita, jogurtti, kananmuna, oliiviöljy ja hunaja. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
- Kaada maitoseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Älä sekoita liikaa.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja ripottele päälle noin ruokalusikallinen kaurahiutaleita.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kuin siirrät leivän pois vuoasta. Juuri paistetun leivän viipalointi oli aika hankalaa... odottaminen olisi kannattanut, mutta nälkä ei antanut moiseen mahdollisuutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti