Juustokakku ja marjakastike |
Juustokakku
150g Digestive keksejä
100g voita
600g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl vadelmia
- Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
- Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia.
- Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiinikuori ja jauhot.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
- Kaada puolet taikinasta pohjan päälle. Ripottele väliin vadelmat ja kaada loput taikinasta vuokaan.
- Paista 170 asteessa reilu tunti.
Huomioita
- Käytin pakastevadelmia joita laitoin desin verran kakkuun. Täytyy myöntää, että ne eivät minusta tuoneet kakkuun mitään erityistä. Ehkä tuoreet toimivat paremmin, mutta minä varmaan teen tämän kakun seuraavalla kerralla ilman marjalisäyksiä.
- Tarjosin kakun marjakakastikkeen kera. Kastikkeen tein mustaherukka-mansikkamarmeladista jonka soseutin sauvasekoittimella ja ohensin omenamehulla.
Vaikuttaa maukkaalta reseptiltä! Varmasti puolikkaasta annoksesta riittää myös monelle päivälle, sillä juustokakut ovat niin täyttäviä :)
VastaaPoistaKakku oli herkullinen ja sitä tosiaan riitti vähän pienempikin palanen.
PoistaHei, blogissani on sinulle haaste!
VastaaPoistaKiitos haasteesta! Juuri vastailin saman kaltaiseen, eli tällä kertaa jätän väliin.
Poista