Konjakkipallerot (Kuva: S.Kärki) |
Konjakkipallerot (noin 40 kpl)
170g voita
170g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1/2 cup fariinisokeria (tai muuta sokeria)
Hieman vaniljaa
1/2 tl suolaa
3/4 cup vehnäjauhoja
1/4 cup + 2 rkl konjakkia
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Voitele vuoka. Käytin suorakaiteen muotoista lasagnevuokaa, mutta käytännössä mikä tahansa kakkuvuoka tms. sopii tarkoitukseen. Ohjeessa vuoan koko on 12x17 tuumaa.
- Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita munat, sokeri, vanilja ja suola hyvin yhteen (esimerkiksi vispilällä sen verran, että ainekset varmasti sekoittuvat). Lisää suklaasula ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan.
- Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Murentele brownie tehosekoittimen kulhoon. Lisää konjakki samalla kun sekoitat taikinaa koneen alimmalla teholla. Käytin omassa Kenwoodissani olevaa silikonista "K" vatkainosaa, ohjeessa neuvotaan käyttämään "paddlle attachment" -osaa, eli ei siis lankavispilää eikä taikinakoukkua vaan jotain siltä väliltä.
- Kun taikina on tasaista ja muotoiltavaa tee siitä pieniä palleroita ja pyörittele ne halutessasi sokerissa tai vaikka nonparelleissa.
(Kuva: S.Kärki) |
Huomioita
- Konjakin sijaan voi hyvin käyttää alkuperäisen ohjeen rommia tai mitä tahansa omaan makuun sopivaa alkoholia. Toki palleroista voi myös tehdä alkoholittomia käyttämällä nesteenä vaikka omenamehua.
- Käyttämäni sokerit lähtivät sulamaan jääkaapissa. Itse siis neuvoisin pyörittelemään pallerot sokerissa vasta juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti