Punaviinisuklaakakku |
Punaviinisuklaakakku
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tummaa, makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
200 g voita
4 dl sokeria
2 munaa
1/2 tl vaniljajauhetta
3 dl punaviiniä (kuivaa, ei makeaa jälkiruokaviiniä)
- Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, vanilja ja suola.
- Anna voin pehmetä huoneenlämmössä ja vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja punaviiniä. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin, älä enempää.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi. Kypsyys kannattaa testata hammastikulla.
Huomioita
- Leivoin kakut vuoassa josta tulee neljä pientä kahvikakkua. Kuvan kakku siis on yhdellä kahvittelukerralla syötävän kokoinen. Näiden pikkukakkujen paistoaika oli noin 35 minuuttia.
- Kuorrutin yhden kakuista suklaalla. Sopi makumaailmaan erinomaisesti, mutta kyllä kakku on hyvää ihan sellaisenaakin.
Miten luulet, sopisko tää kaltaiselleni tyypille, jonka mielestä punaviini tuoksuu ihanalta, mutta juotua ei saa?
VastaaPoistaMarja
Todennäköisesti. Kyseistä kakkua lienee tarjolla myös joulutapaamisessa...
PoistaKakku oli todella, todella hyvää!
VastaaPoistaOi mitä herkkuja täällä taas on! Hyvää joulua :)
VastaaPoista