lauantai 11. tammikuuta 2014

Rommiluumut

(Kuva: S.Kärki)
Tai on tuolla mukana myös vähän omenaa. Tein siis syksyllä vihdoin pitkään suunnitelmissa olleen Romtopfin eli rommiruukun. Yksinkertainen idea ja suhteellisen helppo toteutus. Ruukkuun voisi kesän aikana keräillä kaikenlaisia marjoja ja hedelmiä, mutta aloitin niin myöhään ettei sopivia enää oikein ollut tarjolla. Ruukkuun siis löysi tiensä vain kotimaiset keltaluumut ja muutama omena.

Rommiluumut
Luumuja ja omenoita
N. 6-8 dl sokeri kilolle hedelmiä
Rommia

- Puhdista luumut, halkaise ne ja poista kivet. Poista omenoista siemenkota ja pilko sopivan kokoisiksi.
- Laita lasipurkin pohjalle kerroksittain hedelmiä ja sokeria. Kaada päälle rommia niin, että hedelmät peittyvät.
- Sulje tölkki tiiviisti. Ravista kevyesti.
- Pane tölkki jääkaappiin ylösalaisin, jotta sokeri valuu. Tarkista, että kansi ei vuoda. Käännä tölkki oikein päin parin päivän päästä kun sokeri on liuennut. Säilytä kylmässä ja nauti esimerkiksi jäätelön kera.
- Siivilöi liemi ja tarjoa liköörin tapaan.
- Voit käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä ja vaikka koota purkkiin aina jokaisen satovaiheen parhaat herkut. Mansikat, raparperit, kirsikat, herukat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti