(Kuva: S.Kärki) |
Rommiluumut
Luumuja ja omenoita
N. 6-8 dl sokeri kilolle hedelmiä
Rommia
- Puhdista luumut, halkaise ne ja poista kivet. Poista omenoista siemenkota ja pilko sopivan kokoisiksi.
- Laita lasipurkin pohjalle kerroksittain hedelmiä ja sokeria. Kaada päälle rommia niin, että hedelmät peittyvät.
- Sulje tölkki tiiviisti. Ravista kevyesti.
- Pane tölkki jääkaappiin ylösalaisin, jotta sokeri valuu. Tarkista, että kansi ei vuoda. Käännä tölkki oikein päin parin päivän päästä kun sokeri on liuennut. Säilytä kylmässä ja nauti esimerkiksi jäätelön kera.
- Siivilöi liemi ja tarjoa liköörin tapaan.
- Voit käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä ja vaikka koota purkkiin aina jokaisen satovaiheen parhaat herkut. Mansikat, raparperit, kirsikat, herukat...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti