Tämä glögi kelpaa sellaisillekin jotka eivät perinteisestä glögistä ihan valtavasti välitä. Raikas, omenainen ja lämmittävä juoma joka sopii nautittavaksi ihan milloin vain, ei todellakaan pelkästään joulunaikaan.
Omenaglögi (n. 6 annosta)
1 l tuorepuristettua omenamehua
noin 0,5 dl ruokosokeria
2 kanelitankoa
5 tähtianista
- Kaada tuoremehu kattilaan ja lisää osa sokerista sekä mausteet. Anna lämmitä ja maustua ainakin puolisen tuntia. Mitä pidempään mausteet saavat mehun joukossa olla sen intensiivisempi maku glögiin tulee. Glögiä ei kuitenkaan tarvitse erityisesti keittää.
- Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Tavoitteena on raikas ja hieman kirpeä glögi, mutta kyllä sitä makeuttakin lämpimään juomaan kaivataan.
- Tarjoile höyryävän kuumana manteleiden kera. Terästykseen sopii mainiosti esimerkiksi Vana Tallinn, konjakki tai ihan perinteisesti Koskenkorva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti