sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Suklaakirsikkamuffinssit

Tai ei taikinassa kylläkään ole suklaata vaan kaakaojauhetta... mutta kaakaokirsikkamuffinssit ei kuulostanut ollenkaan niin hyvältä. Muffinsseista tuli maidottomia kun kaapissa ei ollut laktoositonta maitoa. Ja hyviä nämä olivat, paremmaksi olisi ehkä tehnyt pieni suklaalisäys esimerkiksi rouheen muodossa.

Suklaakirsikkamuffinssit (12 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
2 dl omenamehua
2 kananmunaa
75g maidotonta margariinia sulatettuna (tai voita jos ei tarvitse olla maidoton)
Kirchiin säilöttyjä kirsikoita

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita munat, mehu ja voi yhteen kevyesti vastkaamalla ja lisää kuivien aineiden sekaan. Sekoita sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Lusikoi muffinssipellin koloihin tai paperisiin muffinssivuokiin.
- Laita jokaisen muffinssin keskelle muutama kirsikka.
- Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Huomioita
- Säilöttyjä kirsikoita löytyi minulta jääkaapista jonkun aiemman jälkiruokaprojektin jäljiltä. Niiden sijaan voit hyvin vaikka lusikoida jokaisen muffinssin keskelle hilloa tai marmeladia (vadelma, mansikka, mustikka, appelsiini...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti