(Kuva: S.Kärki) |
Vaniljajäätelö
4 munankeltuaista
1 erikoishienoa sokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Glukoosisiirappia (varmasti voisi myös tehdä vaalealla siirapilla tai ihan vain tavallisella sokerilla)
1 vaniljatanko
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsen kärjellä. Kaada maito, kerma ja glukoosisiirappi kattilaan ja lisää vaniljatanko ja siemenet. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Anna jäähtyä.
- Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia. Glukoosisiirapilla tehden pakastimessakin tehdystä jäätelöstä pitäisi tullaa pehmeää.
- Jäätelö kannattaa jäätelökoneesta kaataa laakeaan astiaan ja laittaa vielä pakastimeen odottamaan tarjoilua.
Italialainen marenki täältä löytyvän ohjeen mukaan. Marenkia tarvitaan yhteen annokseen vain hieman, joten tarpeen mukaan voi annoksen vaikka puolittaa.
Tarjoilu
- Kokoa tornit laittamalla pohjalle pikkuleipä ja laita jokaisen päälle jäätelöä (joko yksi pallo tai muutama lusikallinen).
- Pursota marenkia jäätelön päälle. Halutessasi voit myös päällystää koko herkun marengilla tehden siten käytännössä annoskokoisen uunijäätelön.
- Polta marengin pinta kaasupolttimella tai paahda nopeasti uunissa grillivastuksen alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti