Murotaikina
250g voita
130g sokeria
1 kananmuna
350g vehnäjauhoja
- Sekoita kylmät jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kanamuna ja vaivaa tasaiseksi.
- Laita jääkaappiin viilenemään.
- Kauli taikina ohueksi ja aseta piirakkavuokaan tai tavalliseen irtopohjavuokaan.
- Peitä pohja leivinpaperilla ja kaada päälle painoksi riisiä tai vaikka kuivia herneitä. Paista 180 asteessa noin 5 minuuttia (kunnes reunat ovat hieman kypsyneet eivätkä valahda alas kun otat painot pois), poista paino ja leivinpaperi ja paista kypsäksi. Kypsä pohja on kauniin värinen, mutta ei vielä kovettunut.
Vaniljakreemi
350g täysmaitoa
35g voita
100g kananmunia
50g sokeria
28g maissitärkkelysjauhoja
1 vaniljatanko
- Sekoita suurusta varten kananmunat, sokeri ja
tärkkelys.
- Kiehauta maito, voi ja vaniljatangon siemenet. Lisää suurus
ja anna kypsyä pari minuuttia.
- Jäähdytä hyvin kelmulla peitettynä.
Piiraan kokoaminen
n. 1 dl omenasosetta
n. 4 dl pakastettuja mustikoita
Muutama pakastevadelma
Muutama pakastettu puolukka
Hyytelösokeria
- Levitä pohjan päälle ohut kerros sokeroitua omenasosetta.
- Pursota kreemiä paistetulle pohjalle. Täytä marjoilla.
- Hyytelöi hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti