(Kuva: S.Kärki) |
Lakritsimutakakku (ainakin 10-12 palaa)
Kakkupohja200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 rkl lakritsijauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Lisäksi
1 rkl voita
1 rkl mantelijauhetta tai kaakaojauhoa
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja jauhota ne mantelijauheella. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Sulata suklaa ja paloiteltu voi varovasti vesihauteessa, sekoita sileäksi ja nosta jäähtymään.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Yhdistä maissitärkkelys, lakritsijauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ne keltuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa-voiseos ja ripaus suolaa vaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, sillä jäähtyessään se kiinteytyy. Anna kakun jäähtyä vähintään 2 tuntia. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta.
(Kuva: S.Kärki) |
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½–1 rkl lakritsijauhetta
- Tee kuorrutus. Sulata suklaa ja voi varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla ja lakritsilla. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula.
- Levitä kuorrutus kakun päälle heti, sillä se jähmettyy nopeasti. Koristele kakku. Laita jääkaappiin tarjoamiseen asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti