Suklaakakku
300g voita
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,75 dl Kaakaojauhetta
4 kananmunaa
1,2 dl vahvaa kahvia
150g tummaa suklaata
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivia aineita ja kahvia vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
- Voit paistaa kakun yhtenä isona kakkuna tai kuten minä kolmessa erässä. Paistoin siis kolme erillistä pohjaa peräjälkeen.
- Kaada taikina (kaikki tai 1/3 kerrallaan) leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa kunnes kakku on kypsä, eli tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kakku saa kuitenkin jäädä kosteaksi, eli älä paista liikaa.
Mokkakreemi
Koottu kakku |
2 rkl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl vahvaa kahvia
200g voita
- Mittaa kaikki ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan.
- Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Älä keitä!
- Anna jäähtyä.
- Vaahdota voi kuohkeaksi. Lisää mokkakiisseli vähitellen voin joukkoon.
Kokoaminen
Ruokosokerilla makeutettua maitokahvia (kylmää)
- Voit halutessasi maustaa maitokahvin vaniljaviinalla, konjakilla tai vaikka rommilla.
- Laita ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta pohja maitokahvilla. Pohjat ovat jo itsessään aika kosteita, joten lisäkostutuksen kanssa kannattaa olla aika varovainen.
- Levitä noin 1/2 kreemistä pohjan päälle. Nosta seuraava pohja kreemin päälle ja painele varovasti (jotta kreemi tasoittuu ja kakku tiivistyy). Kostuta, annostele loppu kreemi pohjan päälle ja nosta viimeinen pala kakun päälle.
- Koristele suklaapursotuksilla.
Huomioita
- Kakku säilyy hyvin jääkaapissa. Päivän-kahden säilytys vain parantaa kakun makua eli tämän voi tehdä hyvissä ajoin.
- Koristeluna voi käyttää myös suklaakuorrutusta, kermapursotuksia tai vaikka suklaahippuja.
Voi nam!
VastaaPoista