Eipä kai tästä sen enempää. Herkullinen jäätelökakku todella helpolla jäätelöreseptillä. Jäätelön alkuperäinen ohje täältä.
Marenkipohjat (2kpl)
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1/2 tl väkiviinaetikkaa
50g tummaa suklaata
- Laita valkuaiset suureen kulhoon ja vatkaa hetki, kunnes vaahtoa alkaa
muodostua. Lisää etikka ja sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiinteää
ja kiiltävää.
- Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla ja piirrä molemmille papereille irtopohjavuokasi kokoinen ympyrä. Jaa vaahto kahteen osaan
ja nostele se ympyröiden sisälle.
- Sulata suklaa ja valuta sitä marengin päälle. Tasoita marenki
varovasti (tavoitteena on, että suklaa jää raidoiksi marenkiin eikä siis
sekoitu liikaa) siten, että saat kaksi samankokoista marenkipohjaa.
- Kypsennä marenkilevyjä 100 asteisessa kiertoilmauunissa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä.
Vaniljajäätelö
3 dl kuohukermaa
175g kondensoitua maitoa
Ripaus vaniljajauhetta
1 rkl vaniljaviinaa (tai sopivaa likööriä)
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Tässä vaiheessa voit maustaa jäätelöä haluamallasi tavalla.
Kakun kokoaminen
Mustikoita
Sokeria
- Murskaa mustikat sauvasekoittimella ja mausta sokerilla.
- Vuoraa irtopohjavuoan (noin 18-20cm) pohja leivinpaperilla. Nosta ensimmäinen marenkilevy pohjan päälle.
- Annostele noin puolet jäätelömassasta pohjan päälle. Levitä sopivaksi katsomasi määrä mustikkaa jäätelön päälle siten, että saat jäätelöön mustikkaraitoja ja sattumia.
- Laita toinen marenkipohja jäätelön päälle. Lisää loput jäätelöstä ja uusi erä mustikkasattumia.
- Peitä foliolla tai kelmulla ja nosta pakastimeen.
- Jäätelö on sen verran pehmeää, että kakku on syötävää vaikka suoraan pakastimesta otettuna. Se alkaa pehmenemään nopeasti, mutta ei valu kovinkaan helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti