maanantai 29. joulukuuta 2014

Piparijuustokakku

Kuva: S.Kärki
Tein joulupäivän jälkiruuaksi tällaisen pienen juustokakun (halkaisija noin 17cm). Toki kakun voi halutessaan tehdä isompaankin vuokaan, joko näillä ainesmäärillä matalaksi juustokakuksi tai tuplaamalla ainesosat oikein isoksi kakuksi. Pohjalle tulevaa piparimurskaa jäi aika paljon yli, eli se riittänee hyvin isommankin kakun pohjaksi.

Piparijuustokakku
n. 150g valmiita piparkakkuja
75g voita
3 liivatetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
0,5 dl kuohukermaa
n. 1 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
0,5 sitruunan mehu

- Hienonna piparkakut murusiksi. Sulata voi ja sekoita piparimuruun. Painele muruseosta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää kerma, sokeri, vanilja ja piparkakkumauste. Sekoita hyvin, esimerkiksi vispilällä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai mausteita.
- Lämmitä sitruunamehu esimerkiksi mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita hyvin. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti