keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Valkosuklaajouluhalko

Tässä vaiheessa voisi todeta, että mihin se joulukuu meni? Yhtään postaustakaan en aiemmin saanut aikaiseksi vaikka joululeivontaa ja lahjoja tulikin tehtyä. Aloitetaan joululaivonnaisten postaaminen jouluhalosta, joka oli erinomaisen herkullinen kääretorttu valkosuklaakuorrutuksella.

Valkosuklaajouluhalko

Kääretorttupohja
1-1-1 sokerikakkupohja (5 kananmunaa)

Täyte
100g mascarponea
100g tuorejuustoa
n. 1dl kermaa
Sokeria ja vaniljaa maun mukaan
n. 3-4 dl hilloa


- Tee ensin kääretorttupohja. Tein omani 1-1-1 ohjeella, eli lasiin 5 kananmunaa ja sitten mitataan samanlaisiin laseihin saman verran sokeria ja vehnäjauho-perunajauhoseosta sekä ripaus leivinjauhetta. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi ja lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, eli kunnes pohja on kypsä ja kauniin värinen.
- Laita leivinpaperiarkki pöydälle ja ripottele sille sokeria. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle paperille ja anna jäähtyä hieman (sen aikaa kun teet täytteen).
- Sekoita mascarpone ja tuorejuusto sekaisin ja ohenna hieman kermalla. Mausta sokerilla ja vaniljalla.
- Levitä kääretorttuppohjan päälle reilu kerros valitsemaasi hilloa, itse käytin karviais-porkkanamarmeladia. Levitä sitten hillon päälle ohuehko kerros mascarpone-tuorejuustoseosta ja kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin. Voit tehdä kääretortun jo edellisenä päivänä.

Valkosuklaakuorrutus
200g valkosuklaata
3 dl kermaa
100g mascarponea
Hieman vaniljajauhetta
1 limen raastettu kuori

- Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kuumenna kerma liedellä, älä kiehauta, ja kaada suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää mascarpone, vanilja ja limen kuori ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Jäähdytä ainakin 2 tunnin ajan, eli kunnes seos on varmasti kylmää.
- Vatkaa jäähtynyt seos vaahdoksi sähkövatkaimella. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei seos ala erottumaan.
- Nosta kääretorttu tarjoilulautaselle, leikkaa päät tasaiseksi ja muotoile toisesta päästä halutessasi "oksa". Kuorruta valkosuklaakermalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti