lauantai 28. elokuuta 2010

Sushi

Teemme sushia itse asiassa aika usein. Aikaahan siihen menee, mutta lauantaisin tms. se on kerrassaan mainio tapa viettää aikaa ja lopputulos on aina herkullinen. Tarkempia ohjeita en tähän laita koska netti on täynnä riisinkeitto yms. ohjeita. Mutta listaan asioita jotka olen itse havainnut. Niin ja ihan vain tiedoksi: en todellakaan väitä tekeväni oikeaoppisia susheja vaan sellaisia mistä itse pidän ja jollaisia saa suhteellisen helposti ja halvasti tehtyä.
Susheja (täytteenä katkarapuja, kylmäsavulohta, kurkkua ja avokadoa), lautasella myös wasabinokare ja kasa inkiväärilastuja. Taustalla misokeitto.

- On turha ostaa kallista erikoisriisiä. Perinteinen puuroriisi ajaa saman asian.
- Käytän riisiviinietikan sijaan omenaviinietikkaa. Maku on varmaan hiukan erilainen, mutta toimii mielestäni hyvin.
- Täytteiksi sopivat mainiosti erilaiset graavit, kylmäsavustetut ja vastaavalla tavalla jo hieman kypsytetyt kalat. Varsinaista "raakaa" kalaa en ole vieläkään saanut aikaiseksi testata. Myös pakastekatkaravut toimivat mainiosti. Niin ja laiska kun olen, usein tulee ostettua valmiiksi siivutettua kalaa, siitä sitten vain paloittelee sopivia paloja makien sisään ja nigirien päälle. Eli siis nigirien kalamäärä lienee "oikeaa" pienempi...
- Vihanneksista rullien sisään sopii erittäin hyvin kurkku, mutta myös paprika, porkkana ja sipulinvarret ovat hyviä. Ja avokado on aina hyvää, kunhan se on tarpeeksi kypsää.
- japanilaista munakasrullaa teen aina silloin tällöin ja laitan sitä lähinnä maki-rullien sisälle. en ole siitä sellaisia palasia saanut leikattua, että pysyisivät nigirien päällä.
- Hankin rullien tekoa varten bambumaton pari vuotta sitten, mutta sitä ennen käytin ihan vain keittiöpyyhkeitä. Sellaisen avulla rullaaminen onnistui hyvin.
- Parhaat inkiväärit, soijat ja levälevyt olen löytänyt Helsingistä Tokyokan -kaupasta. Tavallisista marketeistakin toki tarvikkeita saa, mutta ovat yleensä kalliimpia eivätkä ollenkaan niin hyviä.
- Wasabia saa yleensä ostettua valmiiksi sekoitettuna sellaisissa pienissä tuubeissa. Ei kannata jos vain löytää jauhetta. Sitä voi sitten sekoittaa veteen ja saa juuri sen verran wasabia kuin haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti