perjantai 3. syyskuuta 2010

Villasukkia

Voisi jopa sanoa, että harrastan villasukkatehtailua. Ainakin melkein. Sain eilen valmiiksi pienen ihmisen sukat ja nyt teen isomman ihmisen sukkia (eli siis sukkia harvinaista kyllä itselleni). pienen ihmisen sukat ovat vastalause pikkulasten värikoodaukselle. Miksi tytöt pitää koodata vaaleanpunaisella ja pojat sinisellä aina, kaikkialla ja jatkuvasti? ymmärrän toki, että kyseisiä värejä voi välillä käyttää ja joku niistä pitääkin, mutta mikä tarve on pukea tytöt aina siihen samaan pinkkiin. Noh, koska tästä asiasta tuli keskusteltua eräidenkin pienten lasten vanhempien kanssa ja uhkasin tehdä lapselle yhden pinkin ja yhden sinisen sukan niin tässä sitten lopputulos. Ajatuksena hieman kiusata niitä värikoodaajia ja koodien mukaan toimivia. Jos punaiset lapset on tyttöjä ja siniset poikia niin mikäköhän on lapsi jonka toisessa jalassa on pinkki sukka ja toisessa vaalean sininen. Miettikääpä sitä.
Sukat on tehty Novitan Nalle -langasta. Taas kerran valmiiksi liuku- ja koristevärjätystä. Tällä kertaa kyseessä on Nalle kukkaketo sävyt ruusu ja kissankello (jos muistan oikein, vyötteet ovat jossain ties missä). Hyvin simppelillä perus-sukkien ohjeella. 40 silmukkaa, vahvistettu kantapää ja koko sellainen, että toivonmukaan sopii saappaisiin.

Lopuksi vielä erityishuomio: sukkien kärjet on koodattu parinsa värimaailmalla, jotta kaikki ainakin jossain vaiheessa tajuaisivat (toivottavasti) sukissa olevan joku juju. Eli että lapsen äiti ei ole hukannut villasukkien pareja ja pukenut siksi lapselle eriparisia sukkia.

Lisään tähän kuvan pikkusukista pikapuoliin. Isommat sukat 7 veljestä punatulkkua perussukkaohjeella ja oman koiven mitoilla. Pidemmät varret on tarkoitus tehdä kuin ohjeessa. Että riittävät hyvin maihareihin. Kuva niistäkin ilmestynee kunhan valmistuvat.

Edit: Pikkusukkien ohje http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91865
Edit2: Kuva omista sukista lisätty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti