keskiviikko 17. elokuuta 2011

Herukkatäytekeksit

Eli siis pikkuleivät mustaherukkacurd -täytteellä. Hyvä yhdistelmä vaikka täytyykin myöntää että curdille voisi keksiä paremmankin käyttötavan. Pikkuleipien maku peittää curdin makua vähän liikaa. Tai sitten pitäisi vaan laittaa enemmän curdia suhteessa pikkuleipiin... Tämä peruspikkuleipäohje on tainnut esiintyä ennenkin, mutta laitetaan nyt muistin virkistykseksi näkyviin.


Herukkatäytekeksit

200g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Vaniljajauhetta
Raesokeria

Täytteeksi mustaherukkacurdia

- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmuna vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
- Anna taikinan levätä (ja jähmettyä) jääkaapissa ainakin tunnin verran.
- Muotoile sopivia pikkuleipiä.
- Voit ripotella osan päälle raesokeria.
- Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia kunnes piparit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
- Laita lusikallinen curdia pikkuleivän nurjalle puolelle ja paina päälle sokeroitu pikkuleipä saadaksesi hauskoja täytekeksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti