maanantai 3. lokakuuta 2011

Syyskranssi



Ei kai sille mitään mahda, että syksy on tullut. Täytyy todeta, että en ole varsinaisesti mikään syksyihminen, mutta niistä muutamista kauniista asioista joita syksyyn liittyy pitää silti yrittää nauttia. Ja mitäkö nuo kauniit asiat ovat? No tietysti kauniit lehdet, värit ja syysaurinko. Kranssia varten tein pienen kävelyretken keskustan teidenvarsille ja puistoihin nauttien samalla niistä väreistä, auringonpaisteesta ja raikkaasta ilmasta. Kotiin päädyin mukanani kassillinen kauniita lehtiä ja orapihlajan marjoja.

Kranssia varten tarvitset:
- Valmiin kranssipohjan (löytyy mm. Tiimarista)
- Kuumaliimapistoolin
- Lehtiä, marjoja jne.
- Hieman rautalankaa ripustuslenkkiä varten

Ja noilla välineillä sitten ihan omaa mielikuvitusta ja luovuutta hyväksikäyttäen tehdään kranssi. Kuumaliiman kanssa kannattaa olla varovainen, sillä se saattaa (sormien polttamisen lisäksi) tummentaa lehtiin rumia kuvioita. Seuraavalla kerralla osaan ottaa tuonkin huomioon... vaikka olisihan sen nytkin voinut tajuta jos olisi vähän pidemmälle miettinyt. No, olen kuitenkin lopputulokseen ihan tyytyväinen. En kuitenkaan tiedä kuinka pitkään tällainen kranssi säilyy kauniina... mutta otetaan sitten pois ovesta kun ei enää kauniilta näytä.

4 kommenttia:

  1. Hieno. Oletko kokeillut, että hiuslakkaa laitat viimeiseksi?

    VastaaPoista
  2. Hiuslakkaa en kyllä ole testannut. Sehän voisi tosiaan auttaa siinä, että lehdet yms. pysyisivät kauniina pitempään. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Ole hyvä. Itse oon käyttänyt sitä. Kyllä ne pidempään pysyi kauniina. En muista kyllä aikaa.

    VastaaPoista
  4. Varotoimista huolimatta jouduin poistamaan kranssin viikonloppuna ovesta... Puolet koristeita kun oli rapissut irti niin eipä se ollut enää erityisen kaunis katsella. Kuukauden verran siis kesti.

    VastaaPoista