keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Transsilvanialaiset hunajakakut

Vasemmalla hunajakakut, oikealla kinuskikissan piparkakut.

Nämä kuuluvat jo jouluperinteisiin. Hiukan erilaisia herkkuja, jotka ovat oikeastaan jopa terveellisiä :) Näissähän ei ole ollenkaan lisättyä sokeria tai rasvaa ja jauhoinakin on ruisjauhot. Tosi hyviä ja voi syödä vaikka voilla päällystettynä. Alkuperäisessä ohjeessa laitetaan kakun päälle vielä puolikas manteli, mutta minusta ovat hyviä näinkin.

Transsilvanialaiset hunajakakut

450g hienoja ruisjauhoja
1,5dl kuumaa hunajaa
4 kananmunaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tl soodaa
Sitruunan raastettu kuori

- Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna seistä jääkaapissa yön yli.
- Kaaviloi noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla kakkuja.
- Voitele hunajakakut kananmunalla ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Huomioita
- Tästä annoksesta tulee aika monta hunajakakkua, joten jos haluaa vain kokeilla, niin voi vaikka tehdä puolikkaan annoksen.
- Hunajakakut kuivahtavat suhteellisen nopeasti. Kannattaa siis säilyttää tiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti