sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Maukasta vuotta 2012

Tapaspöytä
Tämäkin vuosi otettiin vastaan tapaksien voimalla. Ja mikäpä sen mukavampaa kuin istua iltaa hyvässä seurassa nauttien pöydän antimista.

Pöydältä löytyi monenlaista herkkua:
- Mätiä (muikunmäti on ehdottomasti parasta) ja tykötarpeita eli smetanaa, hienonnettua punasipulia ja paahtoleipää
- Liettualaisia makkaroita (nam)
- Juustoa ja maalaisleipää
- Kananvartaita
- Lohkoperunoita ja aiolia
- Tomaattisalaattia
- Salsaa
- Suolamanteleita
- Artisokan sydämiä

Salsa saa erityismaininnan. Sitä kehuttiin ja koska en itse asiassa ollut aiemmin salsaa tehnytkään niin laitetaan ohje nyt tännekin.

Salsa (helppo sellainen)
Pari rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
500g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
Chilijauhetta
Tabascoa
Suolaa ja pippuria
Ripaus sokeria
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli. Kuullota kunnes sipulit ovat hieman läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Lisää hiukan chilijauhetta tai kuivattua chilimurskaa sekä muutama tippa tabascoa. Lisää myös suola ja pippuri sekä ripaus sokeria. Maistele salsaa kypsennyksen aikana ja lisäile mausteita tarpeen mukaan.
- Anna kuplia matalalla lämmöllä kunnes salsa on mielestäsi tarpeeksi kiinteää.

3 kommenttia:

  1. Mukavaa uutta vuotta! Tuota salsaa täytyykin kokeilla, kun kerran satun texmex-ruoan ystävä olemaan. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Oikein iloista vuotta 2012 sinullekin Memmu! Tuo salsa on tosiaan helppo tehdä ja jos oikein tykästyy, niin tekee vaikka tupla-annoksen ja pakastaa seuraavaa texmex-iltaa varten :)

    VastaaPoista
  3. Voin todistaa, että salsa vei kielen mennessään! :)

    VastaaPoista