sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Mahtava Mustikka

Etalalla Mahtava Mustikka ja taustalla Suloinen Suklaa -muffinssit
Seuraavana blogiin pääsee Mahtava Mustikka, eli mustikkamuffinssit valkosuklaakuorrutuksella.

Mahtava Mustikka
(noin 14-16 isohkoa muffinssia)
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,25 tl vaniljajauhetta tai noin 2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
75g voita tai margariinia
n 3 dl mustikoita (pakaste tai kesällä tietysti tuoreita)

Kuorrutukseen
n 200g valkoista suklaata
Strösseleitä

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet (jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola, vanilja) keskenään.
- Sulata voi.
- Vatkaa maito ja munat kevyesti, eli niin että sekoittuvat hyvin. Lisää seokseen sulatettu voi.
- Kaada munaseos jauhojen sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää mustikat.
- Annostele muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 15-20min. Paistoaika riippuu muffinssien koosta.
- Sulata valkosuklaa ja kuorruta muffinssit. Ripottele suklaan päälle haluamiasi strösseleitä. valkosuklaa jähmettyy huoneenlämmössä hitaasti (jos ollenkaan), eli voit nostaa kuorrutetut muffinssit viileään jähmettymään.

Huomioita
- Käytin Pandan valkosuklaata. Ihan tarkalleen en osaa suklaan menekkiä arvioida, mutta kahden levyn (260g) pitäisi ainakin riittää hyvin. Osan suklaasta voi myös rouhia ja lisätä taikinaan tuomaan muffinsseihin lisää herkullista makua.
 - Strösseleinä Meiran kaksivärisiä lumitähtiä ja Dr Oetkerin "Winter" strösselipaketin valkoisia lumitähtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti