lauantai 4. helmikuuta 2012

Suloinen Suklaa

Osallistuin helmikuun ravintolapäivään perustamalla kotiini Valdinkulman Konditorian. Muffinssit kelpasivat hyvin asiakkaille ja olimmekin myyneet koko varaston tyhjäksi ennen kuin kahvila oli ollut auki kuin puolet suunnitellusta aukioloajasta. Lupailin jo ennen ravintolapäivää, että muffinssien ohjeet löytyvät blogista, joten tässä nyt ensimmäisenä Suloinen Suklaa, eli suklaahippumuffinssit suklaakuorrutteella. Muut maut lisätään lähipäivien aikana.


Suloinen Suklaa
(noin 14-16 isohkoa muffinssia)
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,25 tl vaniljajauhetta tai noin 2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
75g voita tai margariinia
n 70g tummaa suklaata

Kuorrutukseen
n 200g tummaa suklaata
Strösseleitä

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Rouhi suklaa (n 70g) sopivan kokoisiksi muruiksi.
- Sekoita kuivat aineet (jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola, vanilja) keskenään.
- Sulata voi.
- Vatkaa maito ja munat kevyesti, eli niin että sekoittuvat hyvin. Lisää seokseen sulatettu voi.
- Kaada munaseos jauhojen sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaa.
- Annostele muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 15-20min. Paistoaika riippuu muffinssien koosta.
- Sulata loput suklaasta ja kuorruta muffinssit. Ripottele suklaan päälle haluamiasi strösseleitä.

Huomioita
- Käytin tällä kertaa Pandan tummaa suklaata. Suklaata kului yhteen taikina-annokseen puoli levyä ja kuorrutukseen hieman alle 2 levyn verran.  Jos käyttää vähän maltillisemmin suklaata kuorrutukseen voi koko leivonnasta hyvin selvitä kahdella levyllä.
- Rouhin itse suklaan siten, että osa menee ihan pieneksi muruksi ja osa jää isohkoiksi palasiksi ja siten mukaviksi sattumiksi muffinssiin.
- Strösseleinä käytin tässä Dr Oetkerin sydän koristeluvioita joita sain kokeiltavaksi monen muun herkun ja tarvikkeen ohella. Sopivat tosi hyvin näihin muffinsseihin koska nimesin muffinssit Suloiseksi Suklaaksi (silloinhan sydänten käyttö oli miltein pakollista).
- Käytin leivonnassa muffinssipeltejä joiden koloihin laitoin sellaisia "perinteisiä" muffinssipapereita. Käytössä oli kolmea eri lajia. Brunon hyvinkin perinteisiä, jotain "halpisversioita" Clas Ohlsonilta ja Dr Oetkerin (paketin mukaan erikoisvahva laatu) muffinssivuokia. Nuo listan viimeiset toimivat kyllä kaikkein parhaiten tässä käytössä (näkyvät kuvassa), eli olivat tukevia, tarpeeksi isoja ja kaupan päälle vielä hauskan värisiä. Itselle tehdessä käytän kuitenkin edelleen mieluiten silikonisia muffinssivuokia ja jätän paperivuoat kokonaan pois. Lisää vuoka-analyysiä löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Nämä olivat herkkua! Mustikkaa ei enää ollut jäljellä kun konditoriassa piipahdettiin, mutta varmasti olisi ollut hyvää myös.

    VastaaPoista
  2. Kivaa, että maistui. Mustikan ohjekin on nyt täällä blogissa, eli siitä vain itse kokeilemaan :)

    VastaaPoista