Hasselpähkinäpikkuleivät |
Hasselpähkinäpikkuleivät
Annoksesta tulee noin 50 kpl
2 ja 1/8 cup jauhoja
220g voita tai margariinia
1 cup sokeria
2 kananmunaa
Vaniljajauhetta (noin 0,5tl)
n. 50 g tummaa suklaata
hasselpähkinärouhetta
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää vähitellen voivaahtoon.
- Lisää kuivat aineet.
- Jaa taikina 3-4 osaan ja muotoile taikinasta noin 2 tuumaa halkaisijaltaan olevia tankoja.
- Kääri tangot folioon ja laita jääkaappiin kunnes taikina on jähmettynyt.
- Leikkaa tangot noin 0,5cm viipaleiksi, levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle suklaata ja hasselpähkinärouhetta. Kannattaa jättää reilusti leviämisvaraa. Paista noin 225 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.
Huomioita
- Tällä kertaa tein kolme taikinatankoa ja laitoin kaksi tankoa pakastimeen odottamaan tulevia leivontatarpeita.Tangot voinee viipaloida suoraan pakastimestakin ja leipoa tuoreita pipareita silloin kun niille on tarvetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti