Teriyakilohi ja vihanneksia |
Teriyakilohi
(kahdelle)
300 g lohifileetä
vehnäjauhoja
öljyä
Teriyakikastike:
1 dl teriyakikastiketta
3 rkl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl inkivääritahnaa (valmista purkkitavaraa)
2 tl korianteritahnaa (valmista purkkitavaraa)
Lisäksi:
1 pussi pakastettua parsakaalia
1 pieni punasipuli
1 ruukku tammenlehväsalaattia
- Leikkaa lohifilee noin puolen sentin paksuisiksi, 5–6 sentin pituisiksi viipaleiksi. Pyörittele kalapalat vehnäjauhoissa.
- Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
- Sulata parsakaali mikrossa.Kuori ja viipaloi punasipuli. Revi salaatti palasiksi lautasille.
- Paista lohiviipaleita kuumalla pannulla öljyssä puoli minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon teriyakikastike. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon korianteritahna.
- Kuumenna parsakaali ja asettele salaatin päälle punasipulirenkaitten kanssa. Lado päälle lohiviipaleita ja valuta päälle kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti