Tuplasuklaajäätelö |
Tuplasuklaajäätelö
5 dl kulutusmaitoa
1,25 dl kermaa
0,5 tl vaniljajauhetta
3 kananmunan keltuaista
150g sokeria
60 g tummaa suklaata
60 g valkoista suklaata
- Mittaa maito, kerma ja vanilja kattilaan ja lämmitä lähes kiehuvaksi. Nosta pois hellalta ja anna jäähtyä hetken.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Kaada lämmin maitoseos joukkoon ja sekoita hyvin.
- Kaada seos kattilaan ja lämmitä alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Seos on valmista kun se on hieman saostunut ja "coats the back of a spoon" eli laita lusikka seokseen ja nosta pois ja katso jääkö kuperalle puolelle kerros kiisseliä.
- Anna jäähtyä kokonaan. Vaikka yön yli jääkaapissa. Tee jäätelö jäätelökoneesi ohjeen mukaan.
- Rouhi suklaat ja lisää valmiiseen jäätelöön.
Huomioita
- Jäätelö saattaa jäädä aika pehmeäksi. Jos teet sen hyvissä ajoin voit laittaa sen muutamaksi tunniksi pakastimeen, jolloin massa jäätyy sopivammaksi.
Oih, kyllä näyttää ihanalta!! Oikein suupielet kastuvat ;) Alkuviikolla lähtee maaliskuun paketti tulemaan! / Snyysi kevät 2013
VastaaPoistaTuskin maltan odottaa mitä kivaa olet tällä kertaa keksinyt :)
VastaaPoista