torstai 2. toukokuuta 2013

Vappupiknik 2013



Vappupiknik 2013 (Kuva: S.Kärki)

Perinteinen TYYlikäs vappupiknik Turussa Vartiovuorenmäellä. Tänä vuonna Maailman Parhaan Piknikpöydän (TM) kattauksesta löytyi monenlaista uutta herkkua perinteisiä piknikeväitä unohtamatta. Kertakäyttöastioita ei tietenkään käytetty vaan mukana tuotiin niin lasit, lautaset kuin ruokailuvälineetkin ja herkutkin olivat kaikki itse tehtyjä. Tai no, osa juomista toki oli ostettuja ja taitaa kuvassa näkyä pussillinen piknikillä promootiomielessä jaettuja naposteltaviakin. Eväistä leipä oli aamulla leivottu, eli piknikin alkaessa vielä lämmin ja lihapullat pidettiin lämpimänä ruokatermoksessa.

Piknikeväät 2013: parsa-savulohisalaatti, kurkkuvoileivät, lihapullat, irlantilainen soodaleipä, hummus, tippaleivät, cantuccinit, Rocky Road, sima, kuohuviini, tuoremehu, olut ja vesi. Tähän postaukseen laitan salaatin ohjeen, soodaleipä, hummus, sima ja Rocky Road löytyvät omista postauksistaan. Lisään linkit kunhan saan tekstit kirjoitettua. Salaatin alkuperäinen ohje löytyy täältä, muokkasin sitä vähän lisäämällä yrttejä ja vaihtamalla sipulin sellaiseen jota kotoa löytyi.


Parsa-savulohisalaatti 
(Kuva: S.Kärki)
1kg perunoita
1 salottisipuli 
1 nippu (n. 500g) vihreää parsaa
n. 300g lämminsavulohta
Reilusti rucolaa
Kastike
4 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Hiven sokeria
Hiukan tuoretta salviaa, persiljaa ja rosmariinia silputtuna

- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne. Hienonna sipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele marinadi varovasti perunoiden ja sipulin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.
- Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä 4-8 minuuttia esimerkiksi paistokasarissa. Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden ja tuoreuden mukaan. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla tai veitsenkärjellä parsojen tyvestä: sopivan kypsä parsa tuntuu napakalta. Huuhdo parsat nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta parsat ja paloittele ne.
- Paloittele lohi. Levitä rucola tarjoiluvadille. Kaada päälle peruna-punasipuliseos ja asettele sen pinnalle lohi- sekä parsapalat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti