Vappupiknik 2013 (Kuva: S.Kärki) |
Perinteinen
TYYlikäs vappupiknik Turussa Vartiovuorenmäellä. Tänä vuonna Maailman Parhaan
Piknikpöydän (TM) kattauksesta löytyi monenlaista uutta herkkua perinteisiä
piknikeväitä unohtamatta. Kertakäyttöastioita ei tietenkään käytetty vaan
mukana tuotiin niin lasit, lautaset kuin ruokailuvälineetkin ja herkutkin
olivat kaikki itse tehtyjä. Tai no, osa juomista toki oli ostettuja ja taitaa
kuvassa näkyä pussillinen piknikillä promootiomielessä jaettuja
naposteltaviakin. Eväistä leipä oli aamulla leivottu, eli piknikin alkaessa
vielä lämmin ja lihapullat pidettiin lämpimänä ruokatermoksessa.
Piknikeväät
2013: parsa-savulohisalaatti, kurkkuvoileivät, lihapullat, irlantilainen
soodaleipä, hummus, tippaleivät, cantuccinit, Rocky Road, sima, kuohuviini,
tuoremehu, olut ja vesi. Tähän postaukseen laitan salaatin ohjeen, soodaleipä,
hummus, sima ja Rocky Road löytyvät omista postauksistaan. Lisään linkit kunhan
saan tekstit kirjoitettua. Salaatin alkuperäinen ohje löytyy täältä, muokkasin sitä vähän
lisäämällä yrttejä ja vaihtamalla sipulin sellaiseen jota kotoa löytyi.
Parsa-savulohisalaatti
1
salottisipuli
1 nippu (n.
500g) vihreää parsaa
n. 300g
lämminsavulohta
Reilusti
rucolaa
Kastike
4 rkl öljyä
2 rkl
sitruunamehua
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
Hiven
sokeria
Hiukan
tuoretta salviaa, persiljaa ja rosmariinia silputtuna
- Keitä
perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne. Hienonna sipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele marinadi varovasti
perunoiden ja sipulin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.
- Kuori parsat
nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsat
juuri ja juuri kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä 4-8 minuuttia
esimerkiksi paistokasarissa. Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja
juuri peittyvät. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden ja tuoreuden mukaan.
Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla tai veitsenkärjellä parsojen tyvestä: sopivan
kypsä parsa tuntuu napakalta. Huuhdo parsat nopeasti kylmällä vedellä, jotta
kypsyminen lakkaa. Valuta parsat ja paloittele ne.
- Paloittele
lohi. Levitä rucola tarjoiluvadille. Kaada päälle peruna-punasipuliseos ja
asettele sen pinnalle lohi- sekä parsapalat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti