Dominopops (kuva: S.Kärki) |
Dominopops
Paketti Domiokeksejä (mini tai tavallinen)
Tikkaritikkuja
Tummaa ja/tai valkoista suklaata
Nonparelleja, strösseleitä, värisokereita jne.
- Sulata pieni osa suklaasta.
- Halkaise Dominot varovaisesti. Ihan niin kuin lapsena kun ensin piti syödä se valkoinen täyte ja vasta sen jälkeen tylsä suklaapipari.
- Laita pieni nokare sulaa suklaata Dominokeksin täytteen päälle ja paina tikkaritikku täytteeseen. Laita toinen keksi takaisin "paikoilleen" ja purista varovasti yhteen. Suklaa pitää tikun paremmin paikallaan ja tuo täytteeseen hiukan myös lisäpaksuutta. Käyttämäni tikkaritikut kun olivat paksumpia kuin keksin täytekerros...
- Voit antaa suklaan jähmettyä vaikka jääkaapissa vähän aikaa. Silloin keksit pysyvät paremmin koossa.
- Sulata loput suklaasta ja kasta Dominot suklaaseen. Voit levittää suklaata myös lusikalla.
- Laita keksi jähmettymään leivinpaperin päälle ja koristele se koristerakeilla, strösseleillä jne.
- Voit myös yrittää valuttaa ylimääräiset suklaat pois keksin päältä ja laittaa jähmettymään pystyasennossa.
"Pops-tehdas" (Kuva: S.Kärki) |
- Parhaiten tikun nokassa pysyvät minikokoiset Dominot. Isojen kuorruttaminen ja syöminen oli hieman hankalampaa.
- Suklaata meni yhden Dominopussin (ne minikokoiset) kuorruttamiseen ja kiinnittämiseen noin 1 tumma ja 1 valkoinen levy. Tuolloin suklaata meni myös hukkaan (tai muihin leivonta/jälkiruokaprojekteihin) jonkin verran, mutta keksien kastaminen on helpompaa jos suklaata on enemmän.
- Suklaana voi käyttää sitä mikä omaan makuun tai juhlien värimaailmaan parhaiten sopii.
- Dominoiden lisäksi voisi kokeilla muillakin täytekekseillä. Isojen keksien pysyminen siististi tikun nokassa on hankalampaa, joten pienikokoiset täytekeksit käyvät parhaiten.
Kuva: S.Kärki |
Ihania, siellä taisi olla pikkuinen avustaja :)
VastaaPoistaInnokas avustaja oli. Eipä tarvinnut itse ripotella (ainakaan kaikkia) koristuksia :)
PoistaIhanan näköisiä. Täytyy itsekkin kokeilla. Linkitän sinut. :)
VastaaPoistaValitettavasti en pääsyt itse maistamaan. Mutta kuulemma kelpasivat enemmän kuin hyvin pienille (ja vähän isommillekin) synttärivieraille. Kiitos linkityksestä :)
PoistaDominoita kannattaa muuten varovasti lämmittää ennen puolittamista. Siis jos ei kesähelteillä näitä askartele.
VastaaPoistaTodellakin. Jos dominojen puolikkaat eivät suosiolla irtoa toisistaan kannattaa niitä lämmittää hieman esim. uunissa. Mikroakin voi ehkä kokeilla.
Poista