torstai 20. kesäkuuta 2013

Terveisiä Pekingistä

Olimme viikon lomamatkalla Kiinassa ja tarkemmin sanottuna Pekingissä. Monenlaista nähtiin ja koettiin, mutta päällimmäiseksi taisi mieleen jäädä ne toinen toistaan paremmat ruuat! En taida vähään aikaan uskaltautua näistä kotimaisemista löytyviin kiinalaisiin ravintoloihin... Tässä kuvien kera muutama makumuisto:
Dumplings
Dumplings, eli Jiaozi, eli liha- tai kasvistäytteinen taikinanyytti. Parhaimpia olivat höyrytetyt versiot joita syötiin etikan, inkiväärin ja soijan kera. Ensin nyytin kuoreen puraistaan reikä ja nautitaan kiehuvan kuuma liemi ja sen jälkeen nyytti kastetaan etikkaan ja/tai soijaan ja syödään yleensä yhdellä haukkauksella.
Black Sesame Kitchen

Black Sesame Kitchen ja kymmenen ruokalajin illallinen. Löysin kyseisen ravintolan Trip Advisor -palvelun kautta. Tietoa illallisesta löytyy nettisivuilta (klikkaa ravintolan nimeä) nimellä Wine 'n Dine. Ruoka oli hyvää ja kattoi mukavasti useita eri alueita ja ruokakulttuureja. Oli myös mukavaa syödä isolla porukalla, tutustua uusiin ihmisiin ja kuulla kokemuksia matkustelusta ja asumisesta Kiinassa. Parhaiten mieleen jäi Five flavoured eggplant joka oli herkullista ja Chongqing spicy chicken joka oli niin tulista että pelkäsin polttaneeni reiän kieleeni...
Pekingin ankkaa
Beijing Duck eli Pekingin ankka. Ankka valmistetaan puulämmitteisessä uunissa rapeaksi, mureaksi ja herkulliseksi ja se nautitaan ohuiden lettujen, kastikkeen ja mausteiden (sipulia, chiliä, valkosipulia...) kera. Kerrassaan herkullista!
Jogurtti
Jogurttia pekingiläisittäin. Näitä jogurtti "purkkeja" eli pieniä lasista tai keramiikasta tehtyjä ruukkuja oli myynnissä melkein jokaisessa kioskissa, kaupassa ja kaupustelijalla. Useimmiten ne säilytetään lämpimässä eli nautitaan huoneen/ulkoilman lämpöisinä. Me kuitenkin nautimme jogurttimme jääkaappikylminä. Jogurtti oli helposti pillillä nautittavaa, makeaa ja virkistävää. Mieleen tuli jogurttipirtelö tai smootihie ilman marjoja. Lämpimänä en ehkä tätä joisi, mutta kylmänä kokeilen varmasti toistekin jos Pekingiin vielä matkustan.

5 kommenttia:

  1. Voin vaan kuvitella, millainen makuelämys tuo matka oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ja kun siihen lisää vielä tutustumisen upeisiin nähtävyyksiin niin ei kyllä paljon parempaa lomaa voisi toivoa.

      Poista
  2. Pekingin ankasta tulee helposti listasuosikki, se on tosi maukasta!

    Kaunista Juhannusta !
    Terv. nami-hiiri Torontosta
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  3. Varmasti oli makuja täynnä oleva matka. Itse en ole kuin Virossa käynyt ja on sieltäkin löytynyt ihania makuelämyksiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se virolainen tumma leipä... Ja siitä tehdyt ruisleipä"sipsit". Nam! Herkullisia muistoja saa kyllä vaikka matkustaisi vain naapurikaupunkiin :)

      Poista