Raparperi-rosmariinihillo |
Hilloja on mukava tehdä ja niihin saa hauskoja makuyhdistelmiä käyttämällä mausteita ja yrttejä. Vielä kun kotitalon alakerrasta löytyy sellainen perinteinen, koneellisesti jäähdytetty kylmäkellari niin säilöntää ei estä edes tilanpuute. Nyt vain pitäisi löytää käyttöä kaikille hilloille :)
Raparperi-rosmariinihillo
1 kg raparperia paloiteltuna
1/2 dl vettä
2-3 rosmariininoksaa
500g hillosokeria
- Laita raparperit, vesi ja rosmariini kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
- Jäähdytä hilloa vähän aikaa ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Poista rosmariininoksat.
- Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä.
Huomioita
- Tein kaksinkertaisen annoksen ja lisäsin osaan hillosta lakritsijuurijauhetta. Kuumana hillo ei maistunut erityisemmin lakritsille, mutta ehkä maku syvenee säilytettäessä.
- Lasipurkit on helppo kuumentaa mikrossa: täytä purkit vedellä ja laita mikroon, kuumenna täydellä teholla muutama minuutti, tyhjennä vedestä jä käytä. Veden voi vaikka antaa kiehua hetken purkeissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti