sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pitsineulemekko

Tällainen mekko tällä kertaa. Ohje löytyi Novitan Ipana -lehdestä, eli erikoisnumerosta jossa on lukuisia hauskoja neuleita pienille ja vähän isommillekin lapsille. Lankana Novitan Bambu lanka. Lanka on kovin vähän kierrettyä, joka hankaloittaa neulomista ja aiheuttaa rumia lenkkejä neuleeseen. Muutama vuosi sitten myynnissä ollut bambukuidusta tehty lanka oli huomattavasti miellyttävämpää neuloa.

Ohje itsessään oli mukavan yksinkertainen ja hameosa neulottiin pyöröpuikoilla siten, että saumoja joutui ompelemaan vain kappaleen yläosassa (hihat ja olkasaumat). Koristeena oleva satiininauha on helppo vaihtaa sen mukaan mikä väri miellyttää, minun varastoistani ei tällä kertaa löytynyt sopivaa nauhaa kuin mustana...

Niin ja mekko menee taas kerran kummituslapselle, joka täyttää tänä kesänä jo neljä. Eli mekon koko taisi olla 110cm, joka toivottavasti sopii päälle vielä jonkin aikaa.
Lähikuva rumasta saumasta ja hihan pitsikuviosta

3 kommenttia:

  1. Onpas hieno! Itsekin mietin tuon neulomista, ja koska en itse oikein pidä siitä Novitan Bambusta, ajattelin kokeilla toisen valmistajan bambulankaa (sattui silmiin lankakaupassa). Toivottavasti onnistuu siitäkin tekemällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan onnistuu (ja paremminkin) toisesta langasta. Tuon Novitan bambun ongelmana oli myös tosi hailakka värikartta. Jos tykkää pastelleista niin sitten olivat varmaan ihan kivoja värejä...

      Poista
  2. Kyllä kummituslapsen nyt kelpaa!

    VastaaPoista