lauantai 24. elokuuta 2013

Appelsiini-suklaamuffinssit

Näistä muffinsseista tuli sitten munattomia kun kaapissa ei kyseistä elintarviketta leivontainspiraation iskiessä ollut. Lopputuloksena hyviä muffinsseja, jotka eivät varsinaisesti kananmunaa kaivanneet. Tästä saa muokattua myös maidottoman (vegaanisen) käyttämällä maidon sijaan vaikka appelsiinimehua tai kaura/soija/riisimaitoa.

Appelsiini-suklaamuffinssit (12 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
2 dl maitoa
n. 2 dl appelsiinimarmeladia
100g rouhittua suklaata

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää sulatettu voi ja maito ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa tai sekoita "turhaan".
- Lisää marmeladi ja suklaa ja sekoita.
- Annostele muffinssivuokiin tai muffinssipellin koloihin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Huomioita
- Taikinan voisi maustaa myös muilla hilloilla, rouhituilla pähkinöillä tai vaikka rusinoilla ja kanelilla.
- Jos kotoa kananmunia löytyy ja munattomuuteen ei ole tarvetta voi taikinaan lisätä 2 kananmunaa. Lisäys samaan aikaan voin ja maidon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aika herkulliselle toi suklaan ja appelsiinin yhdistelmä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näistä aika hyviä tuli. Vaikka itse sanonkin ;)

      Poista