perjantai 16. elokuuta 2013

Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi

Välillä muitakin säilykkeitä kuin niitä hilloja ja marmeladeja. Kesäkurpitsasta ja avomaankurkusta muodostuu mainio pikkelssi joka on nyt viikon odottelun jälkeen aika etikkaista, mutta muuten erinomaisen hyvää. Tein kaksinkertaisen annoksen etikkalientä (alla se alkuperäisen ohjeen määrä), sillä se tuntuu usein loppuvan purkittaessa kesken. Tällä kertaa lientä sitten oli reilusti liikaa, mutta parempi niin kuin että viimeiset pikkelsit olisi pitänyt purkittaa "kuivina". Alkuperäinen ohje täällä, lisäsin siihen mauksi ja väriksi roseepippureita ja jätin valkosipulin pois.

Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi
700g kesäkurpitsaa
700g avomaankurkkuja
500g sipulia

Suolaliemi
2 dl vettä
0,5 dl suolaa

Etikkaliemi
2 dl vettä
1,5 dl etikkaa
1,5 dl sokeria
0,5 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
1 tl kuivattua timjamia
0,5-1 rkl roseepippureita

- Huuhtele kesäkurpitsa ja kurkku hyvin ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja laita kaikki kasvikset isohkoon kulhoon.
- Keitä suolaliemen vesi ja liuota suola siihen. Kaada kuumana kasvisten päälle ja seisota noin puoli tuntia. Kaada suolaliemi pois. Kasviksista irtoaa reilusti nestettä ja tilavuus pienenee.
- Sekoita mausteita (sinapinsiemenet, timjami, pippuri) lukuun ottamatta kaikki etikkaliemen ainekset kattilassa. Kiehauta liemi ja lisää kasvikset. Keitä kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi mausteet.
- Purkita kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Pikkelssi on valmista noin viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti