Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi
700g kesäkurpitsaa

500g sipulia
Suolaliemi
2 dl vettä
0,5 dl suolaa
Etikkaliemi
2 dl vettä
1,5 dl etikkaa
1,5 dl sokeria
0,5 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
1 tl kuivattua timjamia
0,5-1 rkl roseepippureita
- Huuhtele kesäkurpitsa ja kurkku hyvin ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja laita kaikki kasvikset isohkoon kulhoon.
- Keitä suolaliemen vesi ja liuota suola siihen. Kaada kuumana kasvisten päälle ja seisota noin puoli tuntia. Kaada suolaliemi pois. Kasviksista irtoaa reilusti nestettä ja tilavuus pienenee.
- Sekoita mausteita (sinapinsiemenet, timjami, pippuri) lukuun ottamatta kaikki etikkaliemen ainekset kattilassa. Kiehauta liemi ja lisää kasvikset. Keitä kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi mausteet.
- Purkita kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Pikkelssi on valmista noin viikon kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti