No niin, nyt tämä on sitten omassakin keittiössä kokeiltu. Ihan hyvä pastahan tämä oli ja varmaan tulee tehtyä toistekin. Mutta oliko se NIIN hyvää, että sitä varten oli jossain vaiheessa avokado- ja Pecorinohyllyt tyhjinä... No, onhan avokadon käyttö pastakastikkeena uusi idea (ainakin meille suomalaisille) ja ohje on äärimmäisen helppo, että sikäli voidaan hetken kestänyt avokadopastavillitys ehkä ymmärtää.
Avokadopasta (neljälle, ohje löytyi täältä)
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa ja pippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa (tai lehtipersiljaa tai korianteria)
30g raastettua pecorinoa
30g raastettua parmesaania
400-500g spagettia
- Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan
pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös chili ja laita ne
kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä
kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla
kulhoon.
- Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri,
oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
- Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton. Kannattanee antaa valkosipulin ja chilin hetken "kypsyä" limemehussa, eli tee vaikka tämä osio ennen kuin alat keittämään spagettia.
- Keitä spagetti al dente. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä.
- Ota talteen vajaa
desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
- Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti
kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä
mustapippuria. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti