Puolukkarahkajäätelö |
Puolukkarahkajäätelö (neljälle)
n. 3 dl puolukoita
500g maitorahkaa (Valion pehmeä)
1 dl sokeria
Ripaus vaniljajauhetta
1 dl maitoa
- Soseuta vähän sulaneet puolukat (voit toki käyttää myös valmista puolukkasosetta)
- Sekoita maitorahka, sokeri, vanilja ja maito kulhossa. Lisää puolukkasose. Maista ja lisää halutessasi maitoa (jos massa on liian paksua) tai sokeria.
- Laita jäätelökone käyntiin ja kaada massa koneeseen. Anna pyöriä puolisen tuntia tai kunnes jäätelö on mielestäsi valmista. Annostele kulhoihin ja nauti.
Huomioita
- Jäätelöstä tulee pakastamisen jälkeen todella kovaa. Voisi kuitenkin soveltua esimerkiksi jäädykkeeksi, jolloin et tarvitse välttämättä jäätrlökonettakaan. Kannattaa kuitenkin nostaa jäätelö sulamaan hyvissä ajoin, että sitä pystyy syömään.
- Voit käyttää hyvin myös tavallista maitorahkaa, mutta silloin tarvitset ehkä vähän enemmän maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti