Lakritsimantelinugaa |
Lakritsimantelinugaa
3dl kokonaisia manteleita
2 dl vaaleaa ruokosokeria
2 rkl öljyä
2 rkl lakritsijuurijauhetta
1 dl juoksevaa hunajaa
1 tl merisuolaa
- Paahda mantelit ja anna niiden jäähtyä.
- Kuumenna sokeri pannussa, kaada öljy reunoille ja sekoita.
- Lisää muut aineet, anna sulaa ja sekoittua.
- Ota liedeltä ja lisää mantelit. Levitä seos leivinpaperilla, anna jäähtyä ja murra palasiksi.
Huomiota
- Tätä perusohjetta voisi varmasti muuntaa jouluisemmaksi laittamalla vaikka kanelia tai piparkakkumaustetta lakritsijuurijauheen sijaan. Katsotaan ehdinkö kokeilemaan jo täksi jouluksi.
- Tein nugaan yllä olevan ohjeen mukaan, mutta seuraavalla kerralla kokeilen antaa sokerin ensin sulaa kokonaan ennen kuin lisään hunajan ja mausteet. Nyt nimittäin sokeri paakkuuntui ikävästi ja sulamiseen meni turhan kauan aikaa.
Kuulostaapa ihanan yksinkertaiselta ja herkulliselta =)
VastaaPoista