perjantai 20. joulukuuta 2013

Lakritsimantelinugaa

Lakritsimantelinugaa
Eräs ystäväni törmäsi tähän ohjeeseen jossain lehdessä (tarkempaa lähdettä ei valitettavasti ole antaa) ja hän kehuii nugaan olevan hyvää. Pitihän sitä sitten vihdoin itsekin kokeilla. Lakritsin makua tässä on kyllä hyvin vähän, mutta hauskan makuinen ja aika helppo nugaa tämä silti on.

Lakritsimantelinugaa

3dl kokonaisia manteleita
2 dl vaaleaa ruokosokeria
2 rkl öljyä
2 rkl lakritsijuurijauhetta
1 dl juoksevaa hunajaa
1 tl merisuolaa

- Paahda mantelit ja anna niiden jäähtyä.
- Kuumenna sokeri pannussa, kaada öljy reunoille ja sekoita.
- Lisää muut aineet, anna sulaa ja sekoittua. 
- Ota liedeltä ja lisää mantelit. Levitä seos leivinpaperilla, anna jäähtyä ja murra palasiksi.

Huomiota
- Tätä perusohjetta voisi varmasti muuntaa jouluisemmaksi laittamalla vaikka kanelia tai piparkakkumaustetta lakritsijuurijauheen sijaan. Katsotaan ehdinkö kokeilemaan jo täksi jouluksi.
- Tein nugaan yllä olevan ohjeen mukaan, mutta seuraavalla kerralla kokeilen antaa sokerin ensin sulaa kokonaan ennen kuin lisään hunajan ja mausteet. Nyt nimittäin sokeri paakkuuntui ikävästi ja sulamiseen meni turhan kauan aikaa.

1 kommentti: