torstai 19. joulukuuta 2013

Omenakeikauskakku

Paljon on hauskoja ohjeita, ideoita ja inspiraatioita joita ei ole vaan syystä tai toisesta tullut koskaan kokeiltua. Yksi tällainen on keikauskakku jollaisen tein nyt ensimmäistä kertaa. Helppo ja hieman jouluinenkin ohje joka maistui herkulliselta vaniljakastikkeen kera. Ohje erään omenapiirakan ohjeen pohjalta kehitetty. Tarkkoja määriä en kaikesta mittaillut, mutta tässä nyt muistikuvan mukainen ohje.

Omenakeikauskakku
2-3 talviomenaa
Omenakeikauskakku
Kourallinen rusinoita
n. 50g voita
0,5 dl fariinisokeria
Kanelia

Kakkupohja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
0,5 dl vettä
60g sulatettua voita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Laita kuutioidut omenat rusinoiden, voin ja fariinisokerin kanssa kattilaan. Keittele sen verran, että sokeri sulaa ja omenat ehtivät hieman pehmentyä. Lisää kaneli ja jätä odottamaan.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sulata voi ja sekoita se kylmään veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää vuorotellen kuivia aineita ja voi-vesiseosta. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada omenat vuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi. Kaada taikina omenien päälle. Tasoita pinta ja nosta uunin alatasolle. Paista noin 40 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt kun kokeilet sitä tikulla.
- Jäähdytä ja kumoa tarjoilulautaselle.

Huomioita
- Jos kakusta haluaa kauniimman voi omenat myös leikata lohkoiksi ja asetella ne tasaisesti vuoan pohjalle.
- Vuorasin koko irtopohjavuoan leivinpaperilla, sillä epäilin vuoan vuotavan alareunastaan. Jos sinulla on umpinainen vuoka tai tiedät ettei omenoiden liemi pääse valumaan pois vuoasta voit laittaa leivinpaperin vai vuoan pohjallekin. Näin kakun reunoista tulee kauniimmat ja tasaisemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti