tiistai 31. joulukuuta 2013

Skonssit

Olen syönyt taivaallisia skonsseja muutamassa teehuoneessa (iltapäiväteen osana, tietysti), mutta itse ne ole koskaan moisia edes yrittänyt tehdä. Löysin jo aikaa sitten helpolta vaikuttavat ohjeen ja nyt päätin sitä sitten vihdoin kokeilla. Tein pikkuruisia skonsseja syötäväksi erilaisten hillojen kanssa. Hyviä näistä tuli, joskin seuraavalla kerralla teen kyllä vähän isompia, nämä kun nousivat vähän miten sattuu.

Skonssit
3 kuppia (cup) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
80g voita
1 cup maitoa

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Siivilöi jauhot isoon kulhoon. Lisää kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Tee seokseen painauma keskelle ja lisää siihen maito. Sekoita leveällä veitsellä (tai lastalla) kunnes taikina on sekoittunut. Jos tarvis, voit lisätä vielä tilkan maitoa.
- Kaada jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa liikaa ettei skonsseista tule kovia.
- Tasoita taikina 2cm paksuiseksi ja ota siitä pyöreitä kakkuja. Yhdistä "reunat" ja tee samoin lopulle takikinalle. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista 20-25 minuuttia, kunnes skonssit ovat nousseet ja ovat kauniin värisiä.
- Tarjoile hillojen ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti