torstai 2. tammikuuta 2014

Turkinpippuritryffelit

Näistä piti tulla sellaisia kauniita palleroita, mutta eihän minun suklaamassani ollut pehmeää ja muotoiltavaa, joten päädyin sulattamaan sen uudelleen ja lusikoimaan pieniin karamellivuokiin. Syynä saattoi olla se, että käytin pelkkää tummaa suklaata ohjeessa olleen yhdistelmän sijaan. Tässä nyt kuitenkin Herkkujen Helmiä -blogista löytynyt alkupreäinen ohje.


Turkinpippuritryffelit
150 g  maitosuklaata
150 g  tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
½ dl turkinpippurirouhetta

150 g tummaa/ maitosuklaata
n. 2 dl turkinpippurirouhetta

- Kuumenna kerma ja suklaat kattilassa kiiltäväksi seokseksi koko ajan sekoittaen. Älä kiehuta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää turkinpippurirouhe. Sekoita.
- Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja anna jähmetyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
- Leikkaa jäähtyneestä tryffeliseoksesta sopivia paloja ja pyöritä palloiksi. Laita pallot pakasteesen jähmettymään.
- Sulata suklaa ja kaada turkinpippurirouhe laakeaan astiaan.
- Kasta tryffelipallot sulatetusa suklaassa vaikkapa hammastikkua apuna käyttäen. Valuttele ylimääräiset suklaat ja pyöritele vielä turkinpippurirouheessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti