Perunaleivokset |
Perunaleivokset
2 soseutuvaa perunaa esim. rosamundaa
175 g ohuita kaurakeksejä
100 g tummaa suklaata jossa väh. 70 % kaakaota
75 g mantelijauhetta
1 dl sokeria
3 rkl punssia, konjakkia tai likööriä
2 kananmunanvalkuaista
n. 1 dl kaakaojauhetta (ja lisäksi n. 0,5 dl viimeistelyyn)
- Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi.
- Hienonna kaurakeksit pieniksi muruiksi esim. tehosekoittimessa.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Muhenna lämpimät perunat ja sekoita joukkoon sulanut suklaa. Lisää mantelijauhe, sokeri ja konjakki. Sekoita tasaiseksi.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne seokseen.
- Lisää kaakaojauhetta niin paljon, että saat taikinasta muotoiltavaa. Pyörittele taikinasta haluamiasi muotoisia leivoksia ja kierittele ne tummassa kaakaojauheessa.
Huomioita
- Kaurakeksien valinnalla voi vaikuttaa leivosten sopivuuteen allergikoille. Jos kekseissä ei ole lainkaan vehnäjauhoa sopivat nämä myös suurimmalle osalle keliakikoista.
- Taikina oli muotoiltavaa ennen valkuaisvaahdon lisäämistä. Sen jälkeen taikina oli hyvin löysää ja jouduinkin siis lisäämään reilusti kaakaojauhetta. En ole ihan varma miksi nuo valkuaiset yleensäkään pitäisi lisätä... Eli jos tätä ohjetta kokeilee voi yrittää myös ilman valkuaisia. Tuolloin ei välttämättä tarvitse ylimääräistä kaakaolisäystä ollenkaan.
- Syöjien mukaan tämä maistuu "oikealta" perunaleivokselta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti