tiistai 7. tammikuuta 2014

Perunaleivokset - osa 1

Perunaleivokset
Kävimme parin ystävän kanssa keskustelua perunaleivoksista, eli siitä mitä ne oikeastaan ovat ja millaisia niiden pitäisi olla. Niin, että pitääkö siinä perunaleivoksessa olla perunaa ja/tai perunajauhoa? Ja onko oikeasssa perunaleivoksessa mantelia tai marsipaania? Ja pitikö ne kostuttaa punssilla vai konjakilla vai kenties rommilla?

Lupasin sitten tehdä perinteiseen joulutapaamiseemme parit perunaleivoskokeilut. Googlailin ohjeita ja löysin pari kokeilemisen arvoiselta vaikuttavaa. Toisessa ohjeessa ihan oikeaa perunaa ja toinen sellainen ohje johon ei tule mantelia (allergikon mieliksi). Tässä se perunaton ja manteliton versio (kuvassa nuo raidoitetut), seuraavassa postauksessa sitten se toinen ohje. Nämä leivokset maistuivat oikeastaan samalta kuin cake-popsit, eli hyviä olivat mutta eivät kuulemma sellaisia oikeita perunaleivoksia.

Perunaleivokset (ohje täältä)

Kääretorttulevy
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

Lisäksi
120g tummaa suklaata
100g voita
1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria
1/2 dl omenahilloa
2 rkl konjakkia

- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
-Sulata suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama kierros. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja konjakki. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.
- Pyörittele tgaikina soikeiksi leivoksiksi. Kieritä leivokset kaakaojauheessa ja nosta paperivuokiin. Paina veitsellä kolme viivaa leivoksen pintaan. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti