Perunaleivokset |
Lupasin sitten tehdä perinteiseen joulutapaamiseemme parit perunaleivoskokeilut. Googlailin ohjeita ja löysin pari kokeilemisen arvoiselta vaikuttavaa. Toisessa ohjeessa ihan oikeaa perunaa ja toinen sellainen ohje johon ei tule mantelia (allergikon mieliksi). Tässä se perunaton ja manteliton versio (kuvassa nuo raidoitetut), seuraavassa postauksessa sitten se toinen ohje. Nämä leivokset maistuivat oikeastaan samalta kuin cake-popsit, eli hyviä olivat mutta eivät kuulemma sellaisia oikeita perunaleivoksia.
Perunaleivokset (ohje täältä)
Kääretorttulevy
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
Lisäksi
120g tummaa suklaata
100g voita
1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria
1/2 dl omenahilloa
2 rkl konjakkia
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
-Sulata
suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy
monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama
kierros. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja konjakki. Sekoita
tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.
- Pyörittele tgaikina soikeiksi
leivoksiksi. Kieritä leivokset kaakaojauheessa ja nosta
paperivuokiin. Paina veitsellä kolme viivaa leivoksen pintaan. Anna
leivosten vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti