Sitruuna-marenkipiiras
Pohja
300g jauhoja
100g tomusokeria
150g voita
50g kananmunaa
- Valmista murotaikina. Voi ja kuivat aineet nypitään
sekaisin. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna
taikinan levätä hetki kylmässä ennen kaulitsemista.
- Kaulitse
irtopohjavuokaan 2,5mm paksu pohja. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja painot.
- Esipaista pohja. Paistoin pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15minuuttia. Kannattaa kokeilla oman uunin mukaista lämpötilaa ja vahtia ettei piiras tummene liikaa.
Täyte
300g sokeria
3 sitruunaa, joista mehu ja yhdestä kuori
185g kermaa
300g kanamunaa
- Sekoita kaikki aineet.
- Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa 110 asteessa kunnes piiras on hyytynyt.
Italialainen marenki
300g sokeria
75g vettä
150g valkuaista
- Keitä sokeri ja vesi 120 asteeseen ja lisää ohuena
nauhana vaahdotettujen valkuaisten joukkoon.
- Koristele piiras
jäähtyneellä marengilla. Polta/ruskista marenki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti