perjantai 3. tammikuuta 2014

Pavlova

Tein noin vuosi sitten viimeksi pavlovan, silloin uuden vuoden juhliin. Tällä kertaa pavlova syötiin joulupäivällisen jälkiruokana. Ohje on sama kuin aiemminkin, täytteenä tällä kertaa granaattiomenaa, kumkvatteja, (mikä tuon kolmannen hedelmän nimi nyt sitten olikaan), kermavaahtoa ja suklaata. Tarjolla oli myös rommiluumuja.

Pavlova
150ml valkuaisia (noin 4 kananmunaa)
220g erikoishienoa sokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
2 tl etikkaa

- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Vaahdon tulee olla kovaa ja kiiltävää.
- Lisää maissijauho (siivilöiden) ja etikka ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Muotoile marengista noin 18cm halkaisijaltaan oleva ympyrä leivinpaperille. Tasoita reunoja ja pintaa hieman.
- Laita marenki uuniin ja alenna lämpötila 120 asteeseen.
- Paista 1t 20 min. Laita uuni pois päältä ja anna pavlovan jäähtyä uunissa.
- Pavlova säilyy muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti