Ostin kokonaisen lohen ja vaikka sen olisi tietysti voinut itse fileoidakin (jos osaisi) niin päädyin kuitenkin kokeilemaan kokonaisena paistamista.
Fenkolilla täytetty lohi (noin neljälle)
1 kokonainen kirjolohi (reilu 1kg)
1 sitruuna
1-2 fenkolia
Suolaa
Kuivattua tilliä
Pippuria
- Pyyhi perattu kirjolohi sisältä ja ulkoa talouspaperilla. Leikkaa
kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Mausta kalan vatsa suolalla, tillillä ja pippurilla. Purista mukaan myös sopivasti sitruunamehua.
- Pese fenkolit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sitruuna.
- Täytä kala fenkolilla ja sitruunanviipaleilla. Jos aineksia jää yli, asettele ne lopuksi kalan ympärille folioon.
Hiero kalan pintaan molemmin puolin karkeaa suolaa.
- Tee alumiinifoliosta uunipannulle kalalle sopiva reunallinen ”astia”,
jolloin kalasta kypsyessä irtoava neste jää foliolle. Nosta täytetty
kirjolohi foliolle ja lisää päälle vähän öljyä.
- Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti