maanantai 3. helmikuuta 2014

Fenkolilla täytetty lohi

Ostin kokonaisen lohen ja vaikka sen olisi tietysti voinut itse fileoidakin (jos osaisi) niin päädyin kuitenkin kokeilemaan kokonaisena paistamista.

Fenkolilla täytetty lohi (noin neljälle)
1 kokonainen kirjolohi (reilu 1kg)
1 sitruuna
1-2 fenkolia
Suolaa
Kuivattua tilliä
Pippuria

- Pyyhi perattu kirjolohi sisältä ja ulkoa talouspaperilla. Leikkaa kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Mausta kalan vatsa suolalla, tillillä ja pippurilla. Purista mukaan myös sopivasti sitruunamehua.
- Pese fenkolit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sitruuna.
- Täytä kala fenkolilla ja sitruunanviipaleilla. Jos aineksia jää yli, asettele ne lopuksi kalan ympärille folioon.
Hiero kalan pintaan molemmin puolin karkeaa suolaa.
- Tee alumiinifoliosta uunipannulle kalalle sopiva reunallinen ”astia”, jolloin kalasta kypsyessä irtoava neste jää foliolle. Nosta täytetty kirjolohi foliolle ja lisää päälle vähän öljyä.
- Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti