Flammkuchen ennen paistoa |
2,5 dl vettä
1/2 tl suolaa
5 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl öljyä
2 prk ranskankermaa
Mustapippuria
Suolaa
1 punasipuli
Puolikas purjo
1 pkt pekonia
- Lisää veteen suola ja jauhot ja muovaile kiinteäksi palloksi. Vaivaa taikinaan öljy. Anna levätä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipuli puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.
- Halkaise ja pese purjo. Leikkaa ohuiksi paloiksi.
- Suikaloi pekoni.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja uunipelti uuniin lämpenemään.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli leivinpapereiden päällä mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Taikinasta tulee kaksi melkein uunipellin kokoista flammkuchenia.
- Levitä ranskankerma taikinan päälle ja ripottele päälle sipuli, purjo ja pekoni. Rouhi vielä lopuksi päälle vähän mustapippuria.
- Nosta taikinalevy täytteineen kuumalle pellille ja paista noin 8-10 minuuttia. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti