Mustikkakuorrutetut mustikkamuffinssit (n. 12kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
Maustemitta vaniljajauhetta
100g sulatettua voita
2 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
2-3 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
Maustemitta vaniljajauhetta
100g sulatettua voita
2 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
2-3 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
- Sekoita kuivat aineet
keskenään.
- Vatkaa kananmunat, mehu ja voi keskenään sekaisin.
- Lisää sulatettu voi, kananmuna ja mehu kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa tai sekoita "turhaan".
- Lisää mustikat.
- Annostele muffinssipellin koloihin (joihin olet sujauttanut paperiset vuoat) ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Toki voit myös tehdä muffinssit ilman vuokaa, mutta silloin kannattaa käyttää mahdollisimman tukevia vuokia, ettei taikina leviä liikaa uunissa.
- Vatkaa kananmunat, mehu ja voi keskenään sekaisin.
- Lisää sulatettu voi, kananmuna ja mehu kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa tai sekoita "turhaan".
- Lisää mustikat.
- Annostele muffinssipellin koloihin (joihin olet sujauttanut paperiset vuoat) ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Toki voit myös tehdä muffinssit ilman vuokaa, mutta silloin kannattaa käyttää mahdollisimman tukevia vuokia, ettei taikina leviä liikaa uunissa.
Mustikkakuorrute
Tomusokeria
Mustikkajauhetta (esim Biokia)
Vettä
- Anostele kulhoon pari dl sokeria ja reilu lusikallinen mustikkajauhetta. Lisää vettä teelusikallinen kerrallaan ja sekoita. Lisää sokeria (ja vettä ja mustikkaa) kunnes saat sopivan koostumuksen.
- Kuorruta muffinssit hieman jäähtyneinä.
- Koristele halutessasi erilaisilla strösseleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti